Säkra upp på ditt tak med snörasskydd och annat

Som privatperson kanske du inte känner dig manad att satsa stora pengar på att skydda förbipasserande från att snön rasar ner i huvudet på dem. Men som fastighetsägare i stan där du driver en uthyrning har du ett helt annat ansvar.

Snö och is som rasar ner kan skada personer som passerar din fastighet. Om det vill sig illa kan du till och med bli ersättningsskyldig. Du måste se till att du har åtgärdat att snö, is och annat inte rasar och kan skada förbipasserande.

Anlita de som kan

Vårt bästa tips är att anlita företag som vet vad de gör. Att ta bort både snö och is är ett tungrott jobb och kräver ofta att det sker på höga höjder. Vilket är en stor risk för en lekman. Genom att anlita företag som takfix.se är du garanterad att du inte bara får bort snö och is som kan orsaka skador för fotgängare.

Idag är det som fastighetsägare inte tillåtet att bara låta is och snö sakta rasa till backen och ge isiga och riskabla trottoarer. Så vi rekommenderar att ta kontakt med någon om du inte kan se till att det är säkert.