Efter traumatiska upplevelser

Det kan hända mycket i våra liv och ju äldre man blir desto mer kan man få vara med om. Om det händer något dramatiskt som en eldsvåda eller annan olycka så kan man i efterhand få både fysiska och psykiska reaktioner. Direkt efter traumatiska upplevelser så är det viktigt att man får vila och kanske inte börja bearbeta händelsen direkt efter det hänt. Däremot när man fått vila och själv är beredd att prata om vad som hänt samtala om allt som skett.

Det kan naturligtvis vara olika hur återhämtning efter en traumatisk händelse sker och det gäller att man har tålamodet att att låta det få ta den tid som det behövs för att kunna återhämta sig. Om man känner att man är i behov av hjälp så kan man kontakta nyinsikt.se som är en mottagning som fokuserar på lösningar med samtalsterapi, coachning och handledning inom psykosyntes. Det är Charles Sandström som arbetar terapeut och har hjälp många i svåra situationer. Visst kan närstående vara till hjälp  med stöd men i vissa fall så inser man att man inte kommer någonstans utan behöver professionell hjälp.

Vi alla är olika och kan uppleva olika situationer olika. Vissa kan reagera kraftigare vid någon from av traumatisk händelse medans andra inte reagerar alls. Det är viktigt att man är medveten om och kan förvänta sig reaktioner senare. Vad som orsakar en traumatisk upplevelse kan vara olika för oss. Det kan vara så att någon olycka händer och man är först på plats. Man behöver inte själv vara med i olyckan för att man ska uppleva något otäckt. Det kan vara att man efter olyckan kan få svårt att sova eller att man känner ångest över vad man varit med om. Se till att söka hjälp kan vara en väg till att man börjar må bättre.