Förhindra stöld

Vi har alla saker vi tycker om och som vi inte vill att någon ska ta ifrån oss. Av den anledningen är det klokt att införskaffa dig saker som förhindrar stöld. Köp det som krävs för att skydda just det du värnar om så att du kan sova lugnt om natten.

Skydda cykeln och mopeden

Cykelstölder är bland den vanligaste typen av stöld men det finns olika sätt att förhindra att det händer dig. Lås alltid din cykel på ett säkert sätt och med ett godkänt lås. Du kan med fördel låsa fast cykeln i cykelstället för att göra det svårare för tjuvarna att komma åt den. Även mopeder ska låsas ordentligt för att inte bli stulna.

Skydda ditt hem från inbrott

Det finns flera sätt att skydda dig från bostadsinbrott på. Se för det första till att ha bra lås och att alltid låsa ditt hem – både när du inte är hemma och på nätterna när du sover. Det är också bra att ha utebelysning som tänds vid rörelse då det kan vara tillräckligt för att skrämma bort tjuvarna. Ett annat viktigt tips är att inte släppa in personer du inte känner – det finns många som utger sig för att vara någon annan än den de är för att roffa åt sig dina tillhörigheter.